Loader

Μοσχάρι με μελιτζάνες φουρνιστά

2013-06-13
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1:10 ω
  • Έτοιμο σε: 1:40 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

800γρ.μοσχάρι κομμένο σε κύβους
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/2κ.γλ.μπούκοβο
1 1/2φλ.χυμός ντομάτας
2μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
1φλ.κόκκινο κρασί
1κρεμμύδι τριμμένο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και νεράκι να καλύψει το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μπούκοβο. Τα αφήνουμε να βράσουν περίπου 50 λεπτά. Εντωμεταξύ βάζουμε σε ταψί τις ροδέλες από τις μελιτζάνες, τις λαδώνουμε και τις αλατοπιπερώνουμε. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 20 λεπτά. Μεταφέρουμε το κρέας με τη σάλτσα στο ταψί, πάνω από τις μελιτζάνες και ελάχιστο νεράκι. Ψήνουμε άλλα 20 λεπτά στο φούρνο και σερβίρουμε το φαγάκι μας ζεστό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *