Loader

Μοσχάρι με εσπεριδοειδή και τσίπουρο στο slow cooker

2014-11-27
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 6:00 ω
  • Έτοιμο σε: 6:10 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 5
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

5 έχουν βαθμολογήσει

27/11/14

Μοσχάρι με εσπεριδοειδή και τσίπουρο στο slow cooker. Ένα πραγματικά σιγοψημένο μοσχαράκι, αφού αν δεν το μαγειρέψουμε στη αντίστοιχη συσκευή, θα το βάλουμε για αρκετές ώρες στο φούρνο, σε χαμηλή θερμοκρασία. Το αποτέλεσμα θα μιλήσει στο στόμα σας, με την πρώτη μπουκιά. Αυτό που λέμε,- και μου αρέσει πολύ σαν έκφραση για το φαγητό- λουκούμι!

slcitrustsipourobeef (1) slcitrustsipourobeef (2)

Συστατικά

  • 750gr. Μοσχάρι , κομμάτι
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι και ξύσμα από ½
  • Χυμό από 1 λεμόνι και ξύσμα από ½
  • ¼ του φλιτζανιού τσίπουρο
  • Αλατοπίπερο
  • 1/3 της κουταλιάς του γλυκού κύμινο
  • ¼ της κουταλιάς του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • ½ κουταλιά του γλυκού κόλιανδρος σκόνη
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες ή λιωμένες
  • Τσίλι σκόνη, κατά βούληση
  • Ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το κρέας σε ένα μπολ. Ακουμπάμε το μοσχάρι στο κέντρο της συσκευής και περιχύνουμε με τα υλικά που ανακατέψαμε.

Βήμα 2

Αφήνουμε να σταθεί μισή ώρα και κατόπιν κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε στο high για 6-7 ώρες.

Βήμα 3

Το σερβίρουμε ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας και ραντίζουμε αν θέλουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο ή/ και χυμό λεμονιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *