Loader

Μελιτζάνες με χυλοπίτες της μαμάς μου

2013-08-03
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 15λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

500γρ.χυλοπίτες χωριάτικες

Λάδι

Αλατοπίπερο

2μελιτζάνες  φλάσκες κομμένες σε κυβάκια

1κ.σ.βασιλικός και δυόσμος ψιλ/νος

1κρεμμύδι τριμμένο

1σκελ.σκόρδο λιωμένη

1συσκ.κονκασέ ντοματάκια

Φέτα θρυμματισμένη

1κ.γλ.ζάχαρη

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας χωρίς να τις στραγγίσουμε. Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ταψί. Τις ραντίζουμε με λίγο λάδι και τις αλατίζουμε. Τις ψήνουμε στους 250C για 15 λεπτά περίπου. Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και αφήνουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν. Προσθέτουμε τα ντοματάκια και τα αφήνουμε όλα μαζί για 5-6 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το βασιλικό και το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τις μελιτζάνες και με μια πιρούνα και τις χυλοπίτες. Κλείνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε . Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό πασπαλισμένο με μπόλικη φέτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *