Loader

Μελιτζάνες με ξυνόχοντρο

2013-06-08
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
  • Έτοιμο σε: 1:25 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

4 μελιτζάνες τσακώνικες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
3-4 κουταλιές δυόσμος ψιλοκομμένος
3-4 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 φλυτζάνια ξυνόχοντρος (τραχανάς ξυνός)
2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε τον ξυνόχοντρο σε χλιαρό νερό να φουσκώσει για μισή ώρα περίπου. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μέτρια κομμάτια. Ψιλοκοβουμε το κρεμμυδι και το τσιγαρίζουμε με το ελαιολαδο ελαφρα,στη συνεχεια προσθετουμε τις μελιτζανες και τις σωταρουμε για 1- 2 λεπτα. Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλατοπίπερο και μισό φλυτζάνι νερό και αφήνουμε να βράσουν για 10'-15' περίπου σε μέτρια φωτιά. Σουρωνουμε τον τραχανα και τον προσθετουμε στην κατσαρολα μαζι με τον δυοσμο και τον μαιντανο. Σιγοβράζουμε σε πολυ χαμηλη φωτια για 35-40 λεπτα και κουναμε την κατσαρολα συχνα γιατι ο τραχανας "κολλαει". Πρεπει να πιει τα υγρα του και να μεινει με λιγη πηχτη σαλτσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *