Loader

Μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι της μαμάς μου

2013-05-29
  • Ποσότητα 2
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 40λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

 

Συστατικά

1κιλό σπανάκι χοντροκομμένο

300γρ.μαυρομάτικα φασόλια

1 ½ φλ.χυμός ντομάτας

2μέτριες ντομάτες τριμμένες

Αλατοπίπερο

3κ.σ.λάδι

Μια πρέζα ζάχαρη

4φρέσκα κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να

1/3 από το ματσάκι άνιθος ψιλ/νος

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βράζουμε σε μπόλικο νερό τα φασόλια για 20 λεπτά. Τα σουρώνομε και τα κρατάμε στην άκρη.

Βήμα2

Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε το σπανάκι, τον άνιθο, τις φρέσκιες τομάτες και το χυμό. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.

Βήμα3

Συμπληρώνουμε ελάχιστό νερό , αν χρειάζεται και αφήνουμε να σιγοβράσει 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα φασόλια και βράζουμε άλλα 10 λεπτά μέχρι να μείνει με τη σαλτσούλα του. Σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *