Loader

Μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι της μαμάς μου

2013-05-29
  • Ποσότητα: 2
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά

1κιλό σπανάκι χοντροκομμένο

300γρ.μαυρομάτικα φασόλια

1 ½ φλ.χυμός ντομάτας

2μέτριες ντομάτες τριμμένες

Αλατοπίπερο

3κ.σ.λάδι

Μια πρέζα ζάχαρη

4φρέσκα κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να

1/3 από το ματσάκι άνιθος ψιλ/νος

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε σε μπόλικο νερό τα φασόλια για 20 λεπτά. Τα σουρώνομε και τα κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε το σπανάκι, τον άνιθο, τις φρέσκιες τομάτες και το χυμό. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.

Βήμα 3

Συμπληρώνουμε ελάχιστό νερό , αν χρειάζεται και αφήνουμε να σιγοβράσει 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα φασόλια και βράζουμε άλλα 10 λεπτά μέχρι να μείνει με τη σαλτσούλα του. Σερβίρουμε αμέσως.

Κατηγορία Συνταγής: , Ετικέτες: , , , Συστατικά: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *