Loader

Μαριναρισμένο ανθότυρο με ελιές και μυρωδικά

2014-04-17
  • Yield: 1 μεγάλο βάζο
  • Prep Time: 20λ
  • Ready In: 20λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.8 / 5)

4.8 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

17/4/14

Το πρόβλημα μου με τη νηστεία αλλά και την προσπάθεια μου να γίνω κάποτε χορτοφάγος, είναι (και θα είναι πάντα πιστεύω)τα γαλακτοκομικά προϊόντα.  Κάποτε είχα προσπαθήσει και τα είχα καταφέρει πολύ καλά στο να μην τρώω καθόλου κρέας γιατί πιστεύω ότι υπάρχουν χιλιάδες άλλες τροφές που μπορούν να το αντικαταστήσουν θαυμάσια. Τι γίνεται όμως με το γάλα, το γιαούρτι και φυσικά το αγαπημένο μας τυρί. Όλα αυτά τα σκευάσματα τύπου τυριού, δεν μπορούσα καν να τα βάλω στο στόμα μου για κανένα λόγο. Κοιμόμουν και ξυπνούσα και έβλεπα τυριά όλων των ειδών, σε διάφορες παραλλαγές λες και ήμουν εξαρτημένο άτομο σε αποτοξίνωση. Ξεπερνώντας λοιπόν αυτήν την εμμονή και επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση μου με τη χορτοφαγία , δηλώνω υπεύθυνα και άφοβα , μεγάλη «τυροφαγού». Η σημερινή μας πρόταση εκτός από ένα πεντανόστιμο σνακ για όλες τις ώρες ή τις έκτακτες επισκέψεις σπίτι που θέλουμε να σερβίρουμε κάτι πρωτότυπο( μόνο του ή πάνω σε διάφορα πιάτα), έχει και ένα επιπλέον πλεονέκτημα. Διατηρεί το τυράκι μας πολύ πολύ (πολύ όμως) καιρό στο ψυγείο μας, χάρη στο ευεργετικό μας ελαιόλαδο. Μαριναρισμένο ανθότυρο με ελιές και μυρωδικά, για να σερβίρουμε στο λαμπριάτικο τραπέζι μαζί με τα αυγουλάκια, όσο περιμένουμε να ψηθεί ο οβελίας. Χρόνια πολλά φίλοι μου και καλά να περάσετε.

marinatedanthotiro (1) marinatedanthotiro (6)

Ingredients

  • 300gr. Ανθότυρο κομμένο (προσεχτικά ) σε κύβους
  • 2/3 του φλιτζανιού ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
  • 1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Αλατοπίπερο, φρεσκοτριμμένο
  • 2-3 κλαράκια δενδρολίβανο
  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού δυνατή μουστάρδα
  • Μια πρέζα μπούκοβο ή όσο αντέχουμε

Method

Step 1

Βάζουμε σε καθαρό βάζο με καπάκι εναλλάξ, σε στρώσεις τους κύβους τυριού, τις λιαστές ντομάτες και τις ελιές.

Step 2

Χτυπάμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, τη μουστάρδα, το μηλόξιδο και το μπούκοβο. Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα τα υλικά.

Step 3

Πιέζουμε τα κλαδάκια δενδρολίβανου μέσα στο βάζο και κλείνουμε με το καπάκι. Ανακινούμε ελαφρά και το φυλάμε στο ψυγείο τουλάχιστον 20 μέρες. Για το σερβίρισμα φροντίζουμε να χρησιμοποιούμε πάντα καθαρό κουτάλι για την ποσότητα που θέλουμε και να την αφήνουμε από πριν σε θερμοκρασία δωματίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *