Loader

Χοιρινό με lime και ginger

2015-01-13
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

13/1/15

Χοιρινό με lime και ginger σερβίρουμε για σήμερα Τρίτη ή τι παραλλαγές σκαρφίζεται η σύζυγος ώστε να σερβίρει διαφορετικά και πρωτότυπα πιάτα στον άντρα της. Καθότι εκείνος είναι λάτρης του χοιρινού – και δυστυχώς όχι των λαχανικών- για άλλη μια χρονιά θα πρέπει να βάλω τη έμπνευση και τη φαντασία μου να δημιουργήσουν, ώστε να μην βαρεθεί με τα ίδια και τα ίδια πιάτα συνέχεια. Άλλωστε είναι γνωστό πως ο έρωτας περνάει από το στομάχι και προσωπικά είμαι μέγας υποστηρικτής αυτής της άποψης.

 limegingerpork (3) limegingerpork (5)

Συστατικά

  • 300-350gr. Χοιρινό, κομμένο για τηγανιά
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ½ κουταλιά του γλυκού ginger σκόνη
  • ½ κουταλιά του γλυκού τσίλι σκόνη
  • Χυμός και ξύσμα από 1 lime
  • 2 κουταλιές της σούπας fish sauce (προαιρετικά)
  • ½ κουταλιά του γλυκού δυόσμος ξερός
  • ½ κουταλιά του γλυκού βασιλικός ξερός
  • ½ κουταλιά του γλυκού εστραγκόν
  • Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές από το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα. Ρίχνουμε το κρέας, να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και τα βγάζουμε στην άκρη.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ginger και το τσίλι. Ανακατεύουμε και ακουμπάμε πάλι μέσα το κρέας.

Βήμα 3

Ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα lime, την fish sauce, αν την χρησιμοποιήσουμε και λίγο αλατοπίπερο. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και προσθέτουμε ελάχιστο νερό.

Βήμα 4

Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 15 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *