Loader

Μανιταρόπιτα γυμνή

2013-07-27
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

250γρ.μανιτάρια σε φέτες
Λάδι
Αλατοπίπερο
3αυγά
250γρ.φέτα θρυμματισμένη
1φλ.γκούντα τριμμένη
3κ.σ.άνιθος ψιλ/νος
1 ½ φλ.σιμιγδάλι ψιλό
200γρ.γιαούρτι
1/2φλ. γάλα και λίγο ακόμα για το τελείωμα
2κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα και τα 2 αυγά και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το σιμιγδάλι, τα τυριά, το αλατοπίπερο και τον άνιθο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα και το μείγμα από τα σοταρισμένα υλικά μου. Ανακατεύω καλά και τα μεταφέρω σε ελαφρά λαδωμένο στρογγυλό ταψί ή ταρτιέρα. Χτυπάμε το 3ο αυγό με 1κ.σ.γάλα και τα περιχύνουμε στην πίτα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.