Μανιτάρια στιφάδο
2013-07-16- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία
(5 / 5)
1 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
1 κιλό μανιτάρια πορτομπέλο
½ κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
½ κιλό ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
½ φλ. ξύδι
2 σκελίδες σκόρδο
λίγη κανέλα
1 φύλλο δάφνη
μερικοί κόκκοι πιπέρι και μερικοί μπαχάρι
1 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
Οδηγίες
Βήμα 1
Kαθαρίζουμε τα μανιτάρια και αν είναι μεγάλα τα κόβουμε στη μέση. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και μαραίνουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε κι αυτά για 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το ξύδι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για μισή περίπου ώρα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό