Loader

Μανιτάρια με ελαφριά σάλτσα κάρυ

2014-07-08
  • Servings: 2
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 20λ
  • Ready In: 35λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Εύκολες φλωρεντίνες

  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Πικάντικα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε ένα σκεύος

21/7/14

Μανιτάρια με ελαφριά σάλτσα κάρυ και ντοματίνια για σήμερα Δευτέρα. Ένα πιάτο που αγαπώ σε διάφορες μικρές ή μεγάλες παραλλαγές μιας τόσο τα μανιτάρια όσο και το κάρυ, είναι από τα αγαπημένα μου υλικά. Μην σας ανησυχούν τα μπαχαρικά, τώρα που είναι κατακαλόκαιρο. Η δοσολογία είναι ακριβώς μετρημένη για επιτυχές και ευτυχές για το στομάχι μας αποτέλεσμα. Γιατί στο ZannetCooks δεν σας αφήνουμε τίποτα κρυφό!

currymushrooms (1) currymushrooms (6)

Ingredients

  • ½ κιλό μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλιά του γλυκού πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • ½ κουταλιά του γλυκού κόλιανδρος σκόνη
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουταλιά του γλυκού ginger τριμμένο
  • ¾ της κουταλιάς του γλυκού garam masala
  • 2/3 της κουταλιάς του γλυκού κάρυ σκόνη
  • 1 φλιτζάνι κίτρινα ντοματίνια, κομμένα στη μέση (ή ότι ντοματίνια θέλουμε)
  • ½ φλιτζάνι καρότα τριμμένα
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Ξύσμα ½ λεμονιού
  • Αλάτι
  • Σουσάμι καβουρδισμένο, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Method

Step 1

Ζεσταίνουμε ελαφρά το λάδι σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το σκόρδο, το τσίλι, το ginger και τον κόλιανδρο για 1 λεπτό. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα μανιτάρια.

Step 2

Ρίχνουμε τα τριμμένα καρότα και το χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με το αλάτι και ανακατεύουμε.

Step 3

Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τα ντοματίνια και τα υπόλοιπα μπαχαρικά μας. Αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για 12-14 λεπτά και κλείνουμε το μάτι.

Step 4

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό, πασπαλίζοντας αν θέλουμε με καβουρδισμένο σουσάμι, σκέτο ή με κάποιο ρύζι ή άλλο συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *