Loader

Μακαρόνια με pesto ελληνιστί

2014-04-20
  • Yield: 1/2 φλιτζάνι pesto
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 15λ
  • Ready In: 30λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

24/4/14

Λεμε μακαρονάδα και γεμίζει το στόμα μας, γιατί είμαστε μακαρονάδες και ας ζούμε στην Ελλάδα και όχι στην γειτονική μας Ιταλία. Σήμερα τρώμε μακαρόνια με pesto ελληνιστί μαζί με λευκό κρασί και τρίβουμε την κοιλιά μας. Ακολουθήστε το παράδειγμα μας και δεν θα χάσετε!

pastapestoellinisti (1) pastapestoellinisti (6)

Συστατικά  

Για το πέστο(1/2 φλιτζάνι):

2 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης από βάζο

2/3 του φλιτζανιού φρέσκια ρίγανη

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο

2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι, καβουρδισμένο

120gr. Φέτα θρυμματισμένη

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

2 κουταλιές του γλυκού balsamico

Για το σερβίρισμα:

100gr.ζυμαρικά της αρεσκείας μας κατ’ άτομο

Αγγούρι σε ροδέλες ή όπως μας αρέσει

Φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη

Method

Step 1

Για το πεστο: Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα πολτοποιούμε. Μεταφέρουμε το μείγμα σε βάζο με καπάκι, στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια και ραντίζουμε αν θέλουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Το φυλάμε στο ψυγείο 4-5 ημέρες.

Step 2

Για το σερβίρισμα: Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας , τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με 1-2 κουταλιές από το πέστο (για κάθε άτομο) και λίγο εξτρά ελαιόλαδο.

Step 3

Μοιράζουμε σε πιάτα και γαρνίρουμε με υλικά από τα προτεινόμενα ή άλλα της αρεσκείας μας. Επίσης σερβίρεται με sticks λαχανικών σαν dip ή σαν ορεκτικό πάνω σε χοντρές ροδέλες αγγουριού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *