Loader

Μακαρούνες με chives pesto και πικάντικο μοσχάρι

2014-11-03
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

4/11/14

Μακαρούνες με chives pesto και πικάντικο μοσχάρι το φαγάκι μας σήμερα και μόνο φαγάκι, δεν θα έπρεπε να χαρακτηριστεί. Χωριάτικες μακαρούνες που δένουν άψογα με το ιδιαίτερο πέστο και το πικάντικο μοσχάρι. Με ένα ποτήρι κρασί της αρεσκείας μας, κάνουμε το σημερινό μας πιάτο, να απογειώσει το γεύμα μας.

beefchivepestopasta (3) beefchivepestopasta (5)

Συστατικά  

150-170gr. Μακαρούνες ή κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας μας

Chives, πράσινα σαλατικά για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Ελαιόλαδο, αλατοπίπερο για το σερβίρισμα

Για το pesto (1 μικρό φλιτζάνι):

½ φλιτζάνι chives

¼ του φλιτζανιού φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα

Αλατοπίπερο

1 σκελίδα σκόρδο

Ξύσμα και χυμό ½ λεμονιού

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Για το μοσχάρι:

360-400gr. Μοσχάρι φιλέτο κομμένο σε 4 λωρίδες

1/3 της κουταλιάς του γλυκού τσίλι σκόνη ή μπούκοβο

1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Για το pesto: Χτυπάμε όλα τα υλικά για το pesto στο multi με τελευταίο το λάδι, ώστε να δούμε πόσο πηχτό ή αραιό θα βγει το μείγμα μας. Το φυλάμε στο ψυγείο, σκεπασμένο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε και για 2-3 ημέρες, όσο μας περισσέψει.

Βήμα 2

Για το μοσχάρι: Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετούμε τα κομμάτια του κρέατος το ένα δίπλα στο άλλο σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το τσίλι. Τα μαγειρεύουμε 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά, από την ώρα που θα πάρουν χρώμα. Κλείνουμε το μάτι, σκεπάζουμε με καπάκι το σκεύος μας και το διατηρούμε ζεστό μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Βήμα 4

Για το σερβίρισμα: Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε, κρατώντας 1-2 κουταλιές από το νερό που έβρασαν.

Βήμα 5

Ρίχνουμε 3-4 κουταλιές από το pesto στο σκεύος που έβρασαν τα ζυμαρικά μαζί με το νερό που κρατήσαμε και μόλις αρχίσει να διαλύεται ελαφρά, ρίχνουμε και τα ζυμαρικά.

Βήμα 6

Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε κατευθείαν στα πιάτα, σκέτα ή πάνω σε πράσινα σαλατικά της αρεσκείας μας. Ακουμπάμε από δυο κομμάτια κρέας πάνω στα ζυμαρικά, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε αν θέλουμε με λίγο επιπλέον λάδι για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *