Loader

Μακαρονόπιτα με χυλοπίτες

2013-07-24
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

 

350γρ. (μια συσκευασία) χυλοπίτες με αυγά

2φλ.κρέμα γάλακτος

1φλ.γάλα

5αυγά

Αλατοπίπερο

1κ.σ.μουστάρδα πικάντικη

2φλ.διάφορα τυριά (φέτα οπωσδήποτε και ρεγκάτο, cheddar, gouda κλπ)

2/3φλ.ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια (προαιρετικά)

1κ.σ.βούτυρο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τις χυλοπίτες στο μισό χρόνο από αυτό που αναγράφει η συσκευασία, τα σουρώνουμε και τα βουτυρώνουμε. Πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Τα μεταφέρουμε σε αντικολλητικό ταψί Χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλατοπίπερο, τη μουστάρδα, το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα τα τυριά και το ζαμπόν, αν το χρησιμοποιήσουμε. Περιχύνουμε με αυτό τις χυλοπίτες και σκεπάζουμε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 40 λεπτά και άλλα 15-20 χωρίς το αλουμινόχαρτο. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.