Loader

Μακαρονάδα κολοκύθι με pesto και ροδάκινα

2014-08-22
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

27/8/14

Μακαρονάδα κολοκύθι με pesto και ροδάκινα συνδυάσαμε στο πιάτο μας και το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό. Αυτός είναι ο λόγος που σας το προτείνω ανεπιφύλακτα. Αν σας μύησα στο pesto, ήρθε η ώρα να σας πείσω, πως τα φρούτα μπορούν να καταναλωθούν με χιλιάδες τρόπους. Προλαβαίνουμε ακόμα κάποια καλοκαιρινά φρουτάκια, γιατί από χειμώνα, το μήλο, η μπανάνα και το αχλάδι θα πάει σύννεφο. Όχι ότι δεν θα βρούμε και εκεί, ωραίες ιδέες. Το ZannetCooks επέστρεψε ανανεωμένο από τις διακοπές.

zucchnoodlespestopeach (1) zucchnoodlespestopeach (3)

Συστατικά  

4 μέτρια κολοκυθάκια

2 ώριμα ροδάκινα

Φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα

Ελαιόλαδο

αλατοπίπερο

Για το pesto (1/2 φλιτζάνι):

½ φλιτζάνι ψίχα ηλιόσπορου

½ φλιτζάνι φύλλα βασιλικού

2 ½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Χυμό από ½ λεμόνι

1 μικρή σκελίδα σκόρδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε στο multi όλα τα υλικά για το pesto και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη πάστα. Αν το θέλουμε πιο αραιό συμπληρώνουμε επιπλέον λάδι, χυμό λεμονιού ή λεμόνι. Το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε και για άλλες 3-4 ημέρες.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό του τρίφτη ή τα κόβουμε όσο πιο λεπτά και μακρόστενα μπορούμε ή τα κάνουμε σαν ζυμαρικά με ειδικό μηχάνημα (spiral slicer). Τα ανακατεύουμε με το pesto και τα μοιράζουμε σε πιάτα.

Βήμα 3

Διασκορπίζουμε από πάνω τα ροδάκινα, κομμένα όπως μας αρέσουν (κυβάκια, φέτες κ.λ.π.) και πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο βασιλικό. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε. Τρώγεται σκέτο ή με γιαούρτι ή σαν συνοδευτικό κάποιου ψητού κρέατος ή ψαριού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *