Loader

Λουκάνικα φουρνιστά με φρέσκια και λιαστή ντομάτα

2013-08-22
  • Μερίδες: 3-4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 45λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

22/8/13

Να εξηγηθώ για να μην παρεξηγηθώ που λένε.

Τα links που παραθέτω στο site αποτελούν πηγή έμπνευσης ναι μεν αλλά δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση στα υλικά ή τον τρόπο εκτέλεσης, κάθε φορά.

Είναι όπως λέει και οι λέξεις προσαρμοσμένες, στα κέφια της μαγείρισσας, στα υλικά που διαθέτουμε σπίτι ή σκεφτόμαστε να ψωνίσουμε , στα διατροφικά μας γούστα και φυσικά στην προσωπική πινελιά, εμού προσωπικώς.

Αυτό προτείνω να κάνετε και εσείς και το έχω γράψει κάποιες φορές εδώ μέσα.

Χρησιμοποιούμε ότι έχουμε, δεν πετάμε τίποτα και κυρίως απολαμβάνουμε τη δημιουργική στιγμή του μαγειρέματος ή στησίματος ενός πιάτου.

Συστατικά  

 

2λουκάνικα μοσχαρίσια κομμένα σε ροδέλες

1λουκάνικο χοιρινό κομμένο σε ροδέλες

1φλ.χυμός φρεσκοτριμμένης ντομάτας

1κ.σ.λάδι

1μέτριο κρεμμύδι

1σκελ.σκόρδο

1κ.σ.σέλινο

3λιαστές ντομάτες

1καυτερή πιπεριά τσίλι

1κ.σ.μαρμελάδα πορτοκάλι

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε στο multi το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο, την καυτερή πιπεριά, τις λιαστές ντομάτες και τη μαρμελάδα και τα χτυπάμε καλά. Τοποθετούμε τα λουκάνικα σε βαθύ σκεύος φούρνου και ρίχνουμε πάνω τους το μείγμα από το multi και το χυμό ντομάτας. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 40-45 λεπτά, ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι, αλλά τα υγρά που θα βγουν από τα υλικά είναι υπέρ αρκετά. Το σερβίρουμε σκέτο σαν μεζέ μπύρας και μπόλικο ψωμάκι ή με συνοδευτικό της αρεσκείας μας, όπως ρύζι.

Προσαρμογή συνταγής :

http://www.1227foster.com/2013/05/02/my-quest-has-ended-thanks-to-delicious-sweet-italian-sausage-with-sun-dried-tomatoes/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *