Loader

Λουκάνικα με αφρώδες κρασί και μέλι

2015-02-08
sparklsausage (1)sparklsausage (3)sparklsausage (5)sparklsausage (6)sparklsausage (7)
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 15λ
  • Έτοιμο σε: 25λ
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 4
Βάθμολογήστε τη συνταγή

4 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

12/2/15

Λουκάνικα με αφρώδες κρασί και μέλι για ένα γρήγορο τσίκνισμα με μια δόση gourmet και λίγο από το πνεύμα της γιορτής των ερωτευμένων που πλησιάζει.

sparklsausage (2) sparklsausage (4)

 

Συστατικά

  • 500gr. Λουκάνικο χοιρινό χοντρό, κομμένο σε χοντρές ροδέλες
  • 250ml αφρώδης οίνος
  • ½ κουταλιά του γλυκού μπούκοβο ή νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • Ελαιόλαδο
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Σε ένα κατσαρολάκι με καπάκι ακουμπάμε τα κομμάτια του λουκάνικου και ρίχνουμε τον αφρώδη οίνο. Το βάζουμε να πάρει βράση και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το αλκοόλ.

Βήμα2

Κατεβάζουμε από το μάτι και ραντίζουμε με το μέλι. Πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και ρίχνουμε λίγο λάδι και όσο μαϊντανό μας αρέσει για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *