Loader

Λιγκουίνι με σπαράγγια και λιαστές ντομάτες

2015-07-08
aspaling (2)aspaling (3)aspaling (4)aspaling (5)aspaling (7)
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 20λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

1 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

18/7/15

Λιγκουίνι με σπαράγγια και λιαστές ντομάτες για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους ή απλά εμπιστεύονται εμάς για τη διατροφή τους.

aspaling (1) aspaling (6)

Συστατικά

  • 240gr.λιγκουίνι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κιλό σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα σε 3-4 κομμάτια
  • 3-4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/3 του φλιτζανιού κρασί
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε τα σπαράγγια με τα φρέσκα κρεμμύδια για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα άλλο 1 λεπτό.

Βήμα2

Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε άλλο 1 λεπτό.

Βήμα3

Εντωμεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα φυλάμε στην άκρη.

Βήμα4

Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το κρασί και αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί μέχρι να εξατμισθεί το κρασί για 2-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα λιγκουίνι, τον μαϊντανό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Βήμα5

Σερβίρουμε αμέσως με τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας, μια μεγάλη κουταλιά pesto ή «μπουκετάκια» από προσούτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *