Loader

Λεμονάτο μοσχαράκι με ρύζι στην κατσαρόλα

2013-06-15
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1:20 ω
  • Έτοιμο σε: 1:40 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 4
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

1κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
Λάδι
Αλατοπίπερο
Χυμό 2 λεμονιών
1κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος
1/2φλ.λευκό κρασί
2φύλλα δάφνης
1κ.γλ.πάπρικα
1κ.γλ.πιπέρι καγιέν
1 1/2φλ.ρύζι για πιλάφι
1κρεμμύδι ψιλ/νο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα βαριά και σωτάρουμε το κρέας με το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά μας. Ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και νερό να καλύψει το κρεατάκι μας. Σιγοβράζουμε για περίπου μια ώρα. Ρίχνουμε τότε το ρύζι ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει με το ζωμό του κρέατος περίπου 20 λεπτά. Αν χρειάεται προσθέτουμε λίγο νεράκι. Σερβίρουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω τον ψιλοκομμένο μαιντανό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *