Loader

Λεμονάτο κοτόπουλο με ανθότυρο

2013-06-12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 55λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

2στήθη κοτόπουλου

Λάδι

200γρ.γιαούρτι

2κ.σ.μουστάρδα

2κλωνάρια θυμάρι τα φύλλα του

Χυμός από 2 λεμόνια

Ξύσμα 1 λεμονιού

Αλατοπίπερο

2κ.σ.γάλα

150γρ.ανθότυρο θρυμματισμένο

 

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το ξύσμα , τη μουστάρδα και το θυμάρι. Τα ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το κοτόπουλο μέσα στο μείγμα. Τα ανακατεύουμε να πάει παντού. Τα κρατάμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα. Έπειτα βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο αφού το έχουμε τινάξει από τη μαρινάδα. Μόλις πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε 1φλιτζάνι χλιαρό νερό ή ζωμό και σιγοβράζουμε 20 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα και το ανθότυρο σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με βραστά λαχανικά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.