Loader

Λεμονάτο κοτόπουλο με αγκινάρες

2013-06-11
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες

Λάδι

Αλατοπίπερο

10πάτοι αγκινάρας (κατ/νοι)

1κ.σ.θυμάρι

1ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

3φλ.ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών

Χυμό 2λεμονιών

3σκελ.σκόρδο ολόκληρες

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις αγκινάρες και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σκόρδο. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και ρίχνουμε το ζωμό. Αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 40 λεπτά. Το σερβίρουμε ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *