Loader

Λεμονάτες φακές με σπανάκι

2013-07-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1 ½ φλ.φακές

Λάδι

Αλατοπίπερο

1κρεμμύδι τριμμένο

5σκελ.σκόρδο ολόκληρες

Χυμός 1 λεμονιού

1λίτρο ζωμός λαχανικών ή νερό

3κ.σ.σέλινο ψιλ/νο

3φύλλα δάφνης

3φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να

1κ.σ.κύμινο

1κ.γλ.κόλιαντρος

1κ.σ.ρίγανη

1φλ.σπανάκι χοντροκομμένο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε τις φακές και το ζωμό ή το νερό σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν 20 λεπτά. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές και να χυλώσει η σούπα μας αλλά να παραμείνει ζουμερή. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή κι αν θέλουμε προσθέτουμε επιπλέον χυμό λεμονιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.