Loader

Λεμονάκια τουρσί

2013-07-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

Λεμόνια αράντιστα
Αλάτι χοντρό
Βραστό νερό
Χυμό 1 λεμονιού
Αποξηραμένα σπόρια κόκκινης πιπεριάς ή μπούκοβο

Οδηγίες

Βήμα 1

Χαράζουμε τα λεμονάκια και τα γεμίζουμε προσεχτικά με χοντρό αλάτι, χωρίς να κοπούν. Τα βάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο και τους ρίχνουμε λίγο ακόμα αλάτι και τους σπόρους της πιπεριάς. Γεμίζουμε το βάζο με βραστό νερό μέχρι επάνω και το κλείνουμε πολύ σφιχτά. Το διατηρούμε σε ζεστό μέρος για 4 εβδομάδες μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Αν μέχρι τότε δούμε ένα λεπτό άσπρο στρώμα στην επιφάνεια το αφαιρούμε με ένα κουταλάκι. Μπορούμε να βάλουμε τα λεμονάκια μας σε σούπες ή οποιοδήποτε φαγητό στο οποίο θέλουμε να δώσουμε λεμονάτη γεύση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *