Loader

Λαχανοντολμάδες

2013-07-16
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 κιλό κιμά χοιρινό
1 λάχανο μέτριο
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή τριμμένα στον τρίφτη
1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι πιπέρι
1 φλυτζάνι ρύζι
2 φλυτζάνια ελαιόλαδο
1 λεμόνι στυμμένο

Οδηγίες

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το λάχανο (κόβουμε το κοτσάνι του) και το βράζουμε ολόκληρο σε μια κατσαρόλα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα φύλλα του. Έπειτα, το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε μια λεκάνη, βάζουμε τον κιμά, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τον άνιθο και τον μαϊντανό. Ρίχνουμε επίσης ένα φλυτζάνι λάδι, το φλυτζάνι με το ρύζι, αλάτι και πιπέρι. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί καλά. Παίρνουμε ένα-ένα φύλλα από το βρασμένο λάχανο, το απλώνουμε και βάζουμε μέσα μια κουταλιά από τη γέμιση. Το διπλώνουμε προσεκτικά σε ντολμαδάκι. Παίρνουμε μια φαρδιά κατσαρόλα και στρώνουμε στο κάτω μέρος της φύλλα από το λάχανο (για να μην μας κολλήσουν οι λαχανοντολμάδες). Βάζουμε προσεκτικά ένα-προς-ένα τους λαχανοντολμάδες μας στην κατσαρόλα. Στύβουμε ένα λεμόνι και τον χυμό του τον ανακατεύουμε μαζί με το υπόλοιπο ένα φλυτζάνι λάδι. Ρίχνουμε το λαδολέμονο μέσα στην κατσαρόλα. Τέλος, προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό, και σιγοβράζουμε για μία ώρα σε χαμηλή φωτιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *