Loader

Κρύα ζυμαρικά με σάλτσα ταχίνι

2014-04-18
  • Servings: 2
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 10λ
  • Ready In: 25λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

18/4/14

Έχετε νομίζω ήδη καταλάβει πως η Μεγάλη Εβδομάδα στο ZannetCooks διαθέτει ποικιλία, φαντασία και νοστιμιά. Κοντεύουμε στο Άγιο Πάσχα και προσωπικά δεν έχω νιώσει καθόλου ότι ήταν όλες οι προηγούμενες μέρες, περίοδος νηστείας. Ελπίζω να βοηθήσαμε να συμβεί το ίδιο και στο δικό σας σπίτι. Σήμερα τα κρύα ζυμαρικά με σάλτσα ταχίνι βάζουν σιγά σιγά το λιθαράκι για το κλείσιμο μιας εβδομάδας που αν και Μεγάλης ήταν πολύ ευχάριστη!

tahinipasta (1) tahinipasta (3)

Συστατικά  

Για τα ζυμαρικά:

150gr. Βίδες ή άλλο κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας μας

1 φλιτζάνια πράσινα φασολάκια , βρασμένα

2 μέτρια καρότα τριμμένα

1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες

Ντοματίνια και chives ψιλοκομμένα για το σερβίρισμα

Μαυροκούκι ή σουσάμι για το σερβίρισμα

Για τη σάλτσα:

¼ του φλιτζανιού soya sauce

1 κουταλιά του γλυκού ταχίνι

Αλατοπίπερο

1 κουταλιά του γλυκού μέλι

1 κουταλιά του γλυκού chilli sauce ή κέτσαπ

1 κουταλιά του γλυκού ginger τριμμένο

Χυμός ½ λεμονιού

¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο

Method

Step 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και αφού κρυώσουν λίγο τα ανακατεύουμε με τα φασολάκια και τα καρότα.

Step 2

Εντωμεταξύ ανακατεύουμε σε μπολ ή στο multi όλα τα υλικά για τη σάλτσα και περιχύνουμε το μείγμα ζυμαρικών. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε σε μπολ σερβιρίσματος.

Step 3

Διασκορπίζουμε από πάνω το κρεμμύδι, τα chives, τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και λίγο επιπλέον αλατοπίπερο για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *