Loader

Κριτσίνια σφολιάτας με τυρί και ζαμπόν

2013-07-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 15λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

1φύλλο σφολιάτας
2αυγά χτυπημένα
Πιπέρι
1/2φλ.γκούντα τριμμένο
1/4φλ.σουσάμι
1/3φλ.ζαμπόν πολύ ψιλ/νο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το φύλλο σε αντικολλητικό χαρτί και το κόβουμε κάθετα στη μέση. Αλείιφουμε με πινέλο το αυγό και στα δυο κομμάτια. Ανακατεύουμε σε μπολ το τυρί , το μισό σουσάμι, το ζαμπόν και το πιπέρι. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στο ένα κομμάτι σφολιάτας και με το άλλο καλύπτουμε από πάνω τη γέμιση από την πλευρά που αλείψαμε με αυγό. Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες, περίπου 1 ½ εκατοστό. Πιάνουμε με τα δάκτυλα μας κάθε λωρίδα και γυρίζουμε τις άκρες με αντίθετη φορά. Τα βάζουμε με τη λαδόκολλα στο ταψί και αλείφουμε το υπόλοιπο αυγό. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 15 λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.