Loader

Κρασάτο χταπόδι

2013-07-23
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1:40 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

1κιλό χταπόδι
1κρεμμύδι τριμμένο στον  τρίφτη
3σκελ.σκόρδο
2φύλλα δάφνης
Λάδι
Αλατοπίπερο
1φλ.κόκκινο κρασί
1φλ.Μοσχάτο Σάμου
1φλ.του καφέ ξύδι

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το χταπόδι σε κατσαρόλα με τίποτα άλλο μέσα και δυναμώνουμε τη φωτιά να κατεβάσει τα υγρά του. Ρίχνουμε το ξύδι. Αφήνουμε να βράσει περίπου 15 λεπτά. Ρίχνουμε το λάδι,το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης και αλατοπίπερο και αρχίζουμε το σωτάρισμα από όλες τις πλευρές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει περίπου 20 λεπτά. Ρίχνουμε και τα 2 κρασιά και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά να ψηθεί περίπου 1 ώρα, μέχρι να γίνει τρυφερό και να πήξει η σάλτσα του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *