Loader

Κουλουράκια με γιαούρτι

2013-08-25
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

1/2κιλό αλεύρι κόκκινο
200γρ.γιαούρτι
1 ½ φλ.ζάχαρη
1κ.γλ.σόδα
2κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
2κρόκοι αυγών
Σουσάμι
250γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε τος κρόκους, το γιαούρτι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα και τα ρίχνουμε και αυτά σιγά σιγά στο υπόλοιπο μείγμα. Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ανακατεύουμε. Τσεκάρουμε να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αλλιώς προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Τα πλάθουμε κουλουράκια και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα αφού κρυώσουν και είναι έτοιμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.