Loader

Κοτόπουλο φιλέτο γεμιστό της Ιωάννας

2013-06-16
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 10λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

  • 2 κομμάτια φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 12 μεσαία μανιτάρια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 4 φέτες ζαμπόν, μπέικον ή προσούτο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο τριμμένο σκόρδο
  • αλεύρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβουμε το κάθε φιλέτο στη μέση.Χτυπάμε τα κομμάτια μέχρι να γίνουν πολύ λεπτά (το 1/2 του πάχους τους και λιγότερο). Τα αλατοπιπερώνουμε.Έχουμε κόψει τα μανιτάρια και το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα έχουμε σωτάρει με αλατοπίπερο και τριμμένο σκόρδο.Απλώνουμε στο κάθε κομμάτι μια φέτα ζαμπόν (ή μπέικον ή προσούτο). Βάζουμε πάνω από τη φέτα ζαμπόν το μείγμα που έχουμε σωτάρει. Μπορούμε το ζαμπόν ή το μπέικον να τα ψιλοκόψουμε και αυτά μέσα στο μείγμα με τα μανιτάρια αν θέλουμε. Από πάνω, εάν θέλουμε, βάζουμε λίγο τριμμένο τυρί. Τυλίγουμε το κάθε κομμάτι κοτόπουλο σε ρολό (να κλείσει από παντού) και το δένουμε με σπάγγο για να μην ανοίξει.Βάζουμε σε πιάτο αλεύρι στο οποίο έχουμε ρίξει αλατάκι και αλευρώνουμε τα ρολά μας.Τα τσιγαρίζουμε στο ίδιο τηγάνι που είχαμε σωτάρει τα μανιτάρια, μέχρι να ροδίσουν.Τα βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.Πάει πολύ ωραία με ταλιατέλες σε σκορδοβούτυρο. (Βράζουμε τις ταλιατέλες και στο τέλος τις περιχύνουμε με βούτυρο και σκόρδο).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *