Loader

Κοτόπουλο στιφάδο με fish sauce και πιπεριές

2013-06-08
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 40λ
  • Ready In: 55λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1Κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες

Αλατοπίπερο

2κ.σ.λάδι

1σκελ.σκόρδο λιωμένη

1/2κιλό κρεμμυδάκια στιφάδο, καθαρισμένα

1 ½ φλ.χυμός ντομάτας

2φύλλα δάφνης

1κ.σ.fish sauce

1φλ.ζωμός κοτόπουλου

2πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες

4-5 μέτριες πατάτες χοντροκομμένες

Method

Step 1

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε σε φαρδιά κατσαρόλα, σε λάδι που έχουμε ζεστάνει, να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το βάζουμε σε μια πιατέλα. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και μετά από 2-3 λεπτά το σκόρδο. Ρίχνουμε πάλι το κοτόπουλο στην κατσαρόλα μαζί με το ζωμό, το χυμό ντομάτας, τη fish sauce και τα φύλλα δάφνης. Αφήνουμε να πάρει βράση και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Σιγομαγειρεύουμε για 40 λεπτά περίπου , ελέγχοντας τα υγρά του μαγειρέματος και ανακατεύοντας κατά διαστήματα να μη κολλήσει. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε το φαγητό 5-10 λεπτά να σταθεί. Το σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *