Loader

Κοτόπουλο πανέ με σάλτσα μανιταριών

2013-06-11
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

2στήθη κοτόπουλου παναρισμένα (έτοιμα ή σπιτικά) ή κοτομπουκιές

2κ.σ.βούτυρο

3κ.σ.λάδι

2κ.σ.βούτυρο

1φλ.κόκκινο κρασί

3κ.σ.αλεύρι

1φλ.ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου

Αλατοπίπερο

1σκελ.σκόρδο λιωμένη

 

1φλ.μανιτάρια σε φέτες

Οδηγίες

Βήμα 1

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι το κοτόπουλο ή τις κοτομπουκιές. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί και τα κρατάμε σε ζεστό μέρος. Τρίβουμε με την κουτάλα τον πάτο του σκεύους που τα τηγανίσαμε για τυχόν κολλημένα και ρίχνουμε το βούτυρο να λίωσει. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας και κατόπιν το κρασί χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο και το ζωμό και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με συνοδευτικό της αρεσκείας σας και από πάνω τη σάλτσα από τα μανιτάρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *