Loader

Κοτόπουλο μπουγιουρντί

2013-06-13
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:30 ω
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

1 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

1κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
2πράσινες πιπεριές χοντροκομμένες
2πιπεριές Φλωρίνης από βάζο ή φρέσκιες
1κρεμμύδι τριμμένο
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.σ.ρίγανη
1ποτήρι το κρασιού κόκκινο κρασί
2φλ.χυμός ντομάτας
1κ.γλ.μπούκοβο ή τσίλι σκόνη ή ότι καυτερό σας αρέσει (εγώ βάζω κάτι σπόρους κόκκινης καυτερής πιπεριάς αποξηρμένους,που μου πήρε η ξαδέλφη μου Bessy, στην τελευταία μας εκδρομή στο Ξυλόκαστρο. Από ένα μαγαζάκι με περίεργα μπαχαρικά, εκεί στην περιοχή, το οποίο δεν θα παραλείψω να επισκεφτώ στην επόμενη επίσκεψη μας. Διότι όπως πάντα εκείνη την μέρα ξέμεινα σπίτι να το μοσχοβολήσω με ωραίο φαγάκι-βλ. «Το  κοκκινιστό του υδραγωγείου».)
150γρ.κεφαλοτύρι σε κύβους

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τις μερίδες του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και ανακατεύουμε προσεχτικά. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα άλλα 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Μόλις απορροφηθεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, το καυτερό που θα χρησιμοποιήσουμε και νεράκι να καλύψει το κοτοπουλάκι μας. Σιγοβράζουμε 45 λεπτά περίπου να μείνει το κοτόπουλο με τη σαλτσούλα του και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Το μεταφέρουμε ανά μερίδες σε πυρίμαχα σκεύη ή σε ένα μεγάλο και απλώνουμε το κεφαλοτύρι. Ψήνουμε στο grill του φούρνου στους 220C για 15 λεπτά να πάρει χρώμα το κοτόπουλο και να λιώσει το τυράκι. Σερβίρουμε το φαγάκι μας ζεστό. Τρώγεται ωραία μόνο του με φρεσκοψημένο ψωμί. Θα σας χρειαστεί,γιατί η σαλτσούλα είναι καταπληκτική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *