Loader

Κοτόπουλο με sumac και λεμόνια

2015-04-19
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

19/4/15

Κοτόπουλο με sumac και λεμόνια για να μπαίνουμε πάλι στην καθημερινότητα μας σιγά σιγά. Ωραίο το Πάσχα, η εξοχή, το να σε φροντίζουν μαμά και γιαγιά ταυτόχρονα, αλλά τώρα επιστροφή. Ένα εύκολο και ζουμερό κοτόπουλο για όλη την οικογένεια.

sumaclemchick (1) sumaclemchick (6)

Συστατικά

  • 2 μπούτια κοτόπουλο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 μεγάλα λεμόνια κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας sumac (ανατολίτικο μπαχαρικό)
  • Αλατοπίπερο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 6-8 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
  • ½ κουταλιά του γλυκού ξερή ρίγανη

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το λάδι με το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, την ξερή ρίγανη, αλατοπίπερο και το sumac.

Βήμα 2

Ακουμπάμε τις φέτες λεμονιού σε ένα ταψί και τοποθετούμε πάνω τους τη ρίγανη και από πάνω το κοτόπουλο. Αλείφουμε πολύ καλά με το μείγμα λαδιού και συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό στο ταψί μας.

Βήμα 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 50 λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *