Loader

Κοτόπουλο με λεμονάκια τουρσί και δενδρολίβανο

2013-06-09
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες

Λάδι

Αλατοπίπερο

5-6λεμονονάκια τουρσί

1κ.σ.δενδρολίβανο

Χυμός 1 λεμονιού

1κ.σ.μουστάρδα πικάντικη

1κρεμμύδι τριμμένο

1/2φλ.λευκό κρασί

2φλ.ζωμός κοτόπουλου

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα φαρδιά και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου να πάρουν χρώμα απ ‘όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις το απορροφήσει ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το δενδρολίβανο, τα λεμονάκια και αλατοπίπερο. Διαλύουμε τη μουστάρδα στο ζωμό και τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να σιγοβράσουν 30 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μείνει με τη σαλτσούλα του. Σερβίρουμε το κοτόπουλο ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.