Loader

Κοτόπουλο με ελιές και κρεμμύδια στιφάδο

2013-06-12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

1στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους
Λάδι
Αλατοπίπερο
7ντοματίνια κομμένα στη μέση
10 κρεμμύδια στιφάδο
10 ελιές καλαμών ψιλ/νες
1ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1κόκκινη καυτερή πιπεριά
1κ.γλ.ζάχαρη
2κ.σ.ξύδι
Λίγο αλεύρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τους κύβους του κοτόπουλου ελαφρά αλευρωμένους. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα λίγα λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε το ξύδι. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα ντοματίνια και την καυτερή πιπεριά. Συμπληρώνουμε λίγο νεράκι και αφήνουμε να σιγοβράσουν 40 λεπτά περίπου. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και 10 λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τις ελιές. Σερβίρουμε το φαγάκι μας ζεστό με σαλτσούλα που έχει μείνει στη κατσαρόλα, σκέτο, με πουρέ ή ρυζάκι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.