Loader

Κοτόπουλο γάστρας με ξερά σύκα και κολοκυθάκια

2013-06-11
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1:30 ω
  • Έτοιμο σε: 1:50 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

 

1κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες

3κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες

1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

5ξερά σύκα κομμένα στα 4

4σκελ.σκόρδο ολόκληρες

Λάδι

Αλατοπίπερο

1κ.σ.μέλι

2φλ.ζωμός λαχανικών

1κ.γλ.τζίντζερ

1κ.γλ.κύμινο

1κ.γλ.πάπρικα

1/2κ.γλ.κανέλα

Χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στη γάστρα και από πάνω διασκορπίζουμε τα κολοκυθάκια το κρεμμύδι και τα σκόρδα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το κύμινο, την κανέλα, την πάπρικα και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε το ζωμό με το μέλι για να λιώσει και περιχύνουμε με αυτό το κοτόπουλο καθώς και λίγο λάδι. Κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε στους 200C για 1 ώρα και 10 λεπτά. Βγάζουμε το καπάκι και ψήνουμε άλλα 20 λεπτά να πάρει χρώμα. Το σερβίρουμε ζεστό με λαχανικά και σάλτσα από τη γάστρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.