Loader

Κοτοσαλάτα με αγγούρι και πεπόνι

2014-08-22
  • Servings: 2
  • Prep Time: 15λ
  • Ready In: 15λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

29/8/14

Κοτοσαλάτα με αγγούρι και πεπόνι. Αφού ανήκουν στην ίδια οικογένεια (αγγούρι και πεπόνι),γιατί να μην τα συνδυάσουμε σκέφτηκα και καλά έκανα, όπως θα διαπιστώσετε. Τόσο θεαματικό αποτέλεσμα ανάμιξης , πέρα από τα κλασικά και τα συνηθισμένα, μαζί με το κοτοπουλάκι και τα λοιπά υλικά, θα βρείτε μόνο στο ZannetCooks.

cucumelochicksld (1) cucumelochicksld (4)

Ingredients

  • 1 στήθος κοτόπουλο ψιλοκομμένο (βρασμένο ή ψητό)
  • 1 φλιτζάνι πεπόνι κομμένο σε κυβάκια
  • 1 μέτριο αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • Χυμό από ένα Lime
  • 2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα με μέλι (ή απλό τυρί κρέμα ανακατεμένο με μια κουταλιά του γλυκού μέλι)
  • Αλατοπίπερο και ελαιόλαδο, κατά βούληση*
  • 1 ματσάκι αντράκλα ή ρόκα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Method

Step 1

Ανακατεύουμε το πεπόνι, το αγγούρι, το κοτόπουλο και τα φρέσκα κρεμμύδια με το τυρί και το χυμό lime.

Step 2

Τα σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου ή αφού τα αφήσουμε 1-2 ώρες στο ψυγείο, πάνω σε αντράκλα, ρόκα, άλλη πράσινη σαλάτα της επιλογής μας ή σκέτη. *Επειδή θα σερβίρουμε τη συγκεκριμένη σαλάτα σαν αλμυρό πιάτο μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστο αλατοπίπερο και να ραντίσουμε στο τέλος με λίγο ελαιόλαδο. Τρώγεται όμως και χωρίς αυτά ή μπορούμε να προσθέσουμε λίγο τσίλι σκόνη για περισσότερη ένταση στη γεύση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *