Loader

Κορμός ρεβιθιών γεμιστός με αυγά

2015-04-19
  • Μερίδες: 2-3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 25λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 55λ
  • Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

20/4/15

Κορμός ρεβιθιών γεμιστός με αυγά στο τραπέζι μας. Μια παραλλαγή των scotch eggs, σε παραλλαγή πιο χορτοφαγική, light και χωρίς τηγάνισμα.

chickpeascotch (2) chickpeascotch (6)

Συστατικά

  • 1 ½ φλιτζάνι βρασμένα ρεβίθια
  • 2-3 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο
  • 1 κρόκος αυγού
  • ¾ του φλιτζανιού φρυγανιά τρίμμα ή όσο πάρει
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά του γλυκού σκόρδο σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας εστραγκόν ή άλλο μυρωδικό της επιλογής μας
  • 3-4 σταγόνες Tabasco
  • 4 βραστά αυγά
  • Λίγο ελαιόλαδο για το ψήσιμο

Οδηγίες

Βήμα 1

Χτυπάμε στο multi τα ρεβίθια και τις πιπεριές μέχρι να πολτοποιηθούν. Τα μεταφέρουμε σε μπολ και ρίχνουμε μέσα τον κρόκο, το Tabasco, τη σκόνη σκόρδου, το μυρωδικό που θα χρησιμοποιήσουμε, αλατοπίπερο και φρυγανιά μέχρι να αποκτήσουμε ένα μείγμα ούτε πολύ σφιχτό ούτε πολύ υγρό.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μισό από το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα στρωμένη με λαδόκολλα. Ακουμπάμε τα βραστά αυγά το ένα δίπλα στο άλλο και απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα ρεβιθιών από πάνω. Στρώνουμε ομοιόμορφα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Βήμα 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50-55 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε με φρέσκια σαλάτα εποχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *