Loader

Κολοκύθα γεμιστή με πράσα και λαχανάκια Βρυξελλών

2014-01-03
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 1:20 ω
  • Έτοιμο σε: 1:40 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

3/1/13

Και τελικά δεν σας ρώτησα, το δώρο του δικού σας « Αη- Βασίλη» ήταν το σωστό;Εγώ παράπονο κανένα δεν έχω, μιας και ο δικός μου Αη- Βασίλης (ο καλός μου), έπεσε ακριβώς διάνα σε όσα ήθελα, χωρίς να χρειαστεί να παίξω ρόλο, σαν τη διαφήμιση που όλοι καταλάβανε τι θέλουμε για τις γιορτές… Με πολύ καλή διάθεση και καφεδάκι πρωινό στην ώρα του (μιας και το ένα δώρο ήταν καινούργια καφετιέρα- η παλιά έκανε καφέ σε 2 ώρες, αν την πετυχαίναμε σε καλό mood), σπεύδω να σας παρουσιάσω τη σημερινή συνταγή που είναι εμφανισιακά εντυπωσιακή, λόγω του τρόπου σερβιρίσματος της και γευστικά, βελούδινη και τραγανή, ταυτόχρονα! Κολοκύθα γεμιστή με πράσα και λαχανάκια Βρυξελλών και καλή μας όρεξη!

kolokithagemisti (2)

Συστατικά  

1 μικρή κολοκύθα, κομμένη στη μέση και καθαρισμένη από τα σπόρια

2 μέτρια πράσα κομμένα σε ροδέλες

1 φλιτζάνι λαχανάκια Βρυξελλών, κατεψυγμένα

1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά του γλυκού κύμινο

Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο

2 κουταλιές της σούπας cottage cheese ή φέτα θρυμματισμένη

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβουμε τη κολοκύθα στη μέση κάνοντας 2 φωλιές καθαρίζοντας τα σπόρια ή μέρος από την κορυφή της για να φτιάξουμε ένα μπολ. Τα κομμάτια που περισσεύουν τα κόβουμε σε κύβους και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα μαζί με την υπόλοιπη κολοκύθα, για άλλη χρήση. Ραντίζουμε με λίγο λάδι και αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 2

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30 λεπτά. Αφαιρούμε τους κύβους της κολοκύθας και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 30 λεπτά για την υπόλοιπη κολοκύθα.

Βήμα 3

Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το πράσο και τα λαχανάκια. Αφήνουμε να μαγειρευτούν 10 λεπτά και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και το κύμινο.

Βήμα 4

Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε άλλα 10 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε με αυτό το μείγμα την κολοκύθα. Διασκορπίζουμε από πάνω το τυρί και σερβίρουμε αμέσως.

Προσαρμογή συνταγής :

http://www.notgotmuchin.com/stuffed-butternut-squash/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *