Loader

Κολοκυθόσουπα βελουτέ με κάρυ

2013-07-18
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 35λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Εύκολες φλωρεντίνες

  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Πικάντικα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε ένα σκεύος

 

Συστατικά  

 

1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

2σκελ.σκόρδο λιωμένες

5κολοκυθάκια κομμένα σε χοντρές ροδέλες

Λάδι

Αλατοπίπερο

1κ.σ.κάρυ

4φλ.ζωμός λαχανικών

1πατάτα χοντροκομμένη

2φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και την πατάτα και συνεχίζουμε άλλα 2 λεπτά το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το κάρυ. Αφήνουμε να σιγοβράσουν 20 λεπτά. Μόλις η σούπα κρυώσει λίγο την μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα στο multi και την πολτοποιούμε. Την ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και μόλις πάρει μια βράση ,την αφήνουμε 10 -15 λεπτά να σιγοβράζει. Την σερβίρουμε ζεστή διασκορπίζοντας λίγα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *