Loader

Κολοκυθόπιτα με κινόα

2015-01-04
  • Servings: 2-4
  • Prep Time: 30λ
  • Cook Time: 40λ
  • Ready In: 1:10 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

4/1/15

 Κολοκυθόπιτα με κινόα. Η πιο εναλλακτική κολοκυθόπιτα που έχετε δοκιμάσει ως τώρα και χωρίς καθόλου ενοχές.

zuchquinoapie (1) zuchquinoapie (3)

Ingredients

  • ½ φλιτζάνι κόκκινο κινόα
  • 1 ½ φλιτζάνι ζωμός λαχανικών
  • Αλατοπίπερο
  • 1/3 του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ φλιτζάνι bbq sauce ή 1/3 του φλιτζανιού γάλα (ανάλογα πόσο έντονη γεύση θέλουμε)
  • 3-4 μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα
  • 4 αυγά
  • Λίγο λάδι για το ταψί

Method

Step 1

Βάζουμε το ζωμό να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε το κινόα και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε το σκεύος στην άκρη, να κρυώσει ελαφρά.

Step 2

Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε την bbq sauce ή το γάλα, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το κινόα και τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε ξανά.

Step 3

Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και απλώνουμε μέσα το μείγμα που ετοιμάσαμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο τρίμμα φρυγανιάς στο λαδωμένο σκεύος, για να κάνει κρούστα στον πάτο.

Step 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε σκέτη, σαν ορεκτικό ή κυρίως μαζί με κάποια σαλάτα της επιλογής μας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *