Loader

Κολοκυθοκεφτέδες με ντομάτα και σάλτσα ντομάτας

2013-06-05
  • Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

1/2κιλό κολοκυθάκια τριμμένα
1ντομάτα τριμμένη
1κρεμμύδι τριμμένο
1φλ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1φλ.καλαμποκάλευρο
150γρ.φέτα θρυμματισμένη
½ματσάκι μαιντανός ψιλ/νος
2κ.σ.δυόσμος
Αλατοπίπερο
Λάδι για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
2φλ.χυμός ντομάτας
2κ.σ.ξύδι
2κ.σ.ζάχαρη
Αλατοπίπερο
1κ.σ.σόγια σος
1κ.σ.λάδι
2κ.σ.βασιλικός ψιλ/νος

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες σε ένα μπωλ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον μια ώρα. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά για τη σάλτσα και σιγοβράζουμε για περίπου μισή ώρα. Βάζουμε το λάδι να κάψει και παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και ρίχνουμε στο τηγάνι. Τους γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά και τους βγάζουμε σε αππορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε πιατέλα και στη μέση τοποθετούμε ένα μπωλάκι με τη σαλτσούλα για να τους βουτάμε μέσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *