Loader

Κοκκινιστό κρεμμυδοπίλαφο με βασιλικό

2013-08-01
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

2φλ.ρύζι για πιλάφι

4φλ.νερό ή ζωμός λαχανικών

Αλατοπίπερο

1μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτεε

2πιπεριές Φλωρίνης ψιλ/νες

1σκελ.σκόρδο λιωμένη

1κ.γλ.πάπρικα

Λάδι

1/2φλ.χυμός ντομάτας

1/2φλ.λευκό κρασί

1κ.σ.βασιλικός φρέσκος

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την πάπρικακ αι το βασιλικό. Συμπληρώνουμε λίγο λίγο το ζωμό ή το νερό κάθε φορά που το απορραφάει μέχρι να τελείώσει. Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε να μείνει 5-10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.