Loader

Κοκκινιστο μέσα σε μελιτζάνες

2013-06-12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 2:00 ω
  • Έτοιμο σε: 2:30 ω
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

 

Συστατικά  

2μελιτζάνες κομμένες στη μέση κατά μήκος
Λάδι
Αλατοπίπερο
500γρ.μοσχάρι
1κρεμμύδι τριμμένο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1/2φλ.λευκο κρασί
1κλωνάρι δενδρολίβανο
1ντομάτα τριμμένη και 1 κομμένη σε φέτες
1φλ.χυμός ντομάτας
1δαφνόφυλλο
1κ.γλ.πάπρικα

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βαζουμε την κατσαρόλα στο μάτι και ανάβουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το κρέας και αφού πάρει λίγο ρίχνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και το χυμό. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Προσθέτουμε το δενδρολίβανο και το φύλλο δάφνης και συμπληρώνουμε νερό να καλύψει το κρέας. Σιγοβράζουμε πέριπου 1 ½ ώρα μέχρι να μείνει με τη σαλτσούλα του. Εντωμεταξύ βάζουμε τις μελιζάνες με την κομμένη πλευρά προς τα πάω σε ένα ταψι και τις αλατίζουμε ελαφρά. Τις ραντίζουμε με λίγο λάδι. Τις ακουμπάμε σε λαδωμένο ταψί και τις ψήονυμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30 λεπτά. Τις βγάζουμε από το φούρνο και με ένα κουτάλι πιέζουμε να μπει προς τα μέσα η ψίχα και να δημιουργηθεί μια λακούβα. Ρίχνουμε μέσα τους κουταλιές από το κρέας μαζί με σαλτσούλα και στρώνουμε πάνω φέτες ντομάτας. Ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190c για 30λεπτά περίπου. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό σκέτο ή με πουρέ πατάτας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *