Loader

Κεφτεδάκια φρικασέ

2013-06-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:20 ω
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

 

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

700γρ.χοιρινός κιμάς

3φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο στο νερό και στυμμένο καλά

Αλατοπίπερο

1κρεμμύδι τριμμένο

3κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος

2αυγά

Λάδι για το τηγάνισμα

Αλεύρι για το αλεύρωμα

ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΙΚΑΣΕ

Λάδι

1ματσάκι σέλινο ψιλ/νο

3πράσα κομμένα σε ροδέλες

4φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να

Αλατοπίπερο

ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

2αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

Χυμός λεμονιού

Corn flour (προαιρετικά)

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ζυμώνουμε καλά σε ένα μπολ τον κιμά με το αλατοπίπερο, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το ψωμί και τα αυγά. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το φρικασέ. Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με λάδι τα πράσα , τα κρεμμυδάκια και το σέλινο. Αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε λίγο νεράκι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μείνουν ζουμερά. Κλείνουμε το μάτι και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε τα αυγά με αυγοδάρτη ή πιρούνι και ρίχνουμε μέσα το χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα. Με μια κουτάλα ρίχνουμε λίγες κουταλιές από το ζουμί του φρικασέ μέσα στο αυγολέμονο συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Σε αυτό το σημείο βάζουμε και το κορν φλάουρ αν το χρησιμοποιήσουμε. Το μεταφέρουμε ανακατεύοντας πάντα στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκι. Ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *