Loader

Κεφτεδάκια τηγανητά ή ψητά

2014-10-05
  • Ποσότητα: 12-15 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

5/10/14

Κεφτεδάκια τηγανητά ή ψητά. Η επιλογή δική σας. Και στις δυο περιπτώσεις το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Η sauce ασιατικής επιρροής, κάνει επιπλέον την διαφορά από τα υπόλοιπα κεφτεδάκια που έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα. Βουτάμε ένα ένα τα κεφτεδάκια σε κάθε μπουκιά ή απλά περιχύνουμε με αυτήν, για να εμπλουτιστεί ομοιόμορφα η γεύση.

asianmeatballs (3) asianmeatballs (6)

Συστατικά  

Για τα κεφτεδάκια:

200gr. Κιμάς μοσχαρίσιος

1 αυγό

3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τρίμμα

Αλατοπίπερο

½ κουταλιά της σούπας ginger τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

½ κουταλιά του γλυκού κόλιανδρος σκόνη

2 φρέσκα κρεμμύδια, πολύ ψιλοκομμένα

½ κουταλιά της σούπας soya sauce

2 κουταλιές του γλυκού σησαμέλαιο

Για τη sauce:

2 κουταλιές της σούπας soya sauce

1 φρέσκο κρεμμύδι

1 ½ κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο

Χυμό από ½ Lime

1 κουταλιά της σούπας νερό

Οδηγίες

Βήμα 1

Για τη sauce: Χτυπάμε στο multi όλα τα υλικά για τη sauce και τη φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Βήμα 2

Για τα κεφτεδάκια: Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια, με τελευταία τη φρυγανιά και ζυμώνουμε καλά.

Βήμα 3

Τα πλάθουμε σε κεφτεδάκια μεγέθους της αρεσκείας μας. Αν τα ψήσουμε ,τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδοψηθούν. Αν τα τηγανίσουμε, τα αλευρώνουμε ελάχιστα και τα ρίχνουμε σε καυτό λάδι, όπως και τα κλασικά κεφτεδάκια.

Βήμα 4

Τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα, διασκορπίζοντας από πάνω λίγη από τη sauce που ετοιμάσαμε και αν θέλουμε λίγο επιπλέον soya ή λάδι. Βάζουμε την υπόλοιπη sauce σε μπολάκι δίπλα στα κεφτεδάκια για όποιον θέλει επιπλέον.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *