Loader

Κεφτεδάκια με φρέσκια ρίγανη και ντομάτα

2013-06-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1/2κιλό κιμάς ανάμικτος (μοσχάρι και χοιρινό)

1φλ.φρυγανιά τρίμμα

Αλατοπίπερο

Λάδι για το τηγάνισμα

Αλεύρι για το αλεύρωμα

1αυγό

1μέτρια ντομάτα τριμμένη

2κ.σ.φρέσκια ρίγανη ψιλ/νη

1κ.σ.δυόσμος ξερός

3σκελ.σκόρδο λιωμένες

1κ.γλ.ξύδι

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αυγό, το αλατοπίπερο, την τριμμένη ντομάτα, το ξύδι και το δυόσμο. Προσθέτουμε λίγο λίγο τη φρυγανιά ζυμώνοντας μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Τα πλάθουμε σε στρογγυλά κεφτεδάκια μεγέθους της αρεσκείας μας και τα αλευρώνουμε. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.