Loader

Κεμπάπ Ανατολής με κουρκουμάτο ρύζι και ντοματίνια

2015-02-08
kuftapattiesturmrice (1)kuftapattiesturmrice (4)kuftapattiesturmrice (5)kuftapattiesturmrice (6)
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 25λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 25λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

1 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

9/2/15

Κεμπάπ Ανατολής με κουρκουμάτο ρύζι και ντοματίνια για να τσικνίσει το σπίτι έχοντας εύκολα όλο το δείπνο σε ένα πιάτο. Δεν ακούγεται και άσχημο, τι λέτε;

kuftapattiesturmrice (2) kuftapattiesturmrice (3)

Συστατικά  

Για τα κεμπάπ:

250gr. Κιμάς μοσχαρίσιος

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

½ κουταλιά του γλυκού κόλιανδρος ξερός

1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

Αλατοπίπερο

1/3 της κουταλιάς του γλυκού garaam masala

20 ντοματίνια, ελαφρά χαραγμένα

Φρέσκο θυμάρι

Για το ρύζι:

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1 κουταλιά του γλυκού κουρκουμάς

2/3 του φλιτζανιού ρύζι basmati

1-2 φύλλα δάφνης

1 φλιτζάνι ζωμός ή νερό

Αλατοπίπερο

Φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα και/ ή γιαούρτι, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Για τα κεμπάπ: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά , σε ένα μπολ, εκτός από τη μια κουταλιά λάδι και τα ντοματίνια. Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε μακρόστενα μπιφτέκια, σαν δάχτυλα.

Βήμα2

Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και ακουμπάμε πάνω τα κεμπάπ. Ψήνουμε σε υψηλή φωτιά για 3-4 λεπτά, από κάθε πλευρά.

Βήμα3

Ρίχνουμε τα ντοματίνια και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. Πασπαλίζουμε με μπόλικο θυμάρι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα4

Για το ρύζι: Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ σκεύος και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το σκόρδο και τον κουρκουμά. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό, τα φύλλα δάφνης και αλατοπίπερο, ανάλογα τα γούστα.

Βήμα5

Αφήνουμε να πάρουν βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

Βήμα6

Για το σερβίρισμα: Μοιράζουμε το ρύζι στα πιάτα και από πάνω τα κεμπάπ με τη σάλτσα από τα ντοματίνια. Διασκορπίζουμε λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και τοποθετούμε στην άκρη μια μεγάλη κουταλιά γιαούρτι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *