Loader

Καυτερό stir fry σέλερι με φουντούκια

2014-11-25
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 10λ
  • Έτοιμο σε: 25λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Πικάντικα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε ένα σκεύος

  • Φριτάτα με ψητή κολοκύθα

25/11/14

 Stir frying είναι μια κινέζικη τεχνική μαγειρέματος κατά το οποίο τα υλικά τηγανίζονται σε πολύ ζεστό λάδι με διαρκές ανακάτεμα. Με το πέρασμα του χρόνου το stir fry έγινε ένας υγιεινός τρόπος μαγειρέματος, καθώς μειώθηκε η ποσότητα λαδιού και συνήθως μαγειρεύεται σε αντικολλητικά τηγάνια ή wok. Επιπλέον, επειδή τα λαχανικά που κάνουμε stir fry είναι ως επί το πλείστον ωμά και τραγανά, διατηρούν περισσότερα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες. Εμείς σήμερα κάναμε καυτερό stir fry σέλερι με φουντούκια και το σερβίραμε με βραστό αυγό. Αν θέλουμε μαγειρεύουμε το αυγό όπως αλλιώς προτιμάμε ή το παραβλέπουμε και σερβίρουμε το stir fry με κάποιο λευκό ρύζι της αρεσκείας μας. Και στις δυο περιπτώσεις, θα είναι ένα νόστιμο, γρήγορο και εύκολο πιάτο, άκρως μυρωδικό.

selerystirfy (2) selerystirfy (4)

Συστατικά

  • 2 ½ φλιτζάνια σέλερι κομμένο σε φέτες
  • ½ φλιτζάνι φύλλα σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 2 πράσινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
  • Αλατοπίπερο
  • Καυτερή αποξηραμένη ή φρέσκια πιπεριά, πολύ ψιλοκομμένη, ανάλογα τα γούστα
  • ½ φλιτζάνι χοντροτριμμένα φουντούκια ή καρύδια
  • Soya sauce, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε σε wok ή αντικολλητικό τηγάνι, το σησαμέλαιο και ρίχνουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά για 1 λεπτό, ανακατεύοντας.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το σέλερι και τις πιπεριές και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας.

Βήμα 3

Αποσύρουμε από το μάτι, μοιράζουμε σε πιάτα, διασκορπίζοντας από πάνω τα φουντούκια κι αν θέλουμε λίγη soya sauce για να σερβίρουμε. Τρώγεται σκέτο, με κάποιο αρωματικό ρύζι ή συνοδευτικό για ψητό ψάρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *