Loader

Κατσίκι τσίλι με μαρμελάδα δαμάσκηνο

2014-10-19
  • Servings: 2
  • Prep Time: 20λ
  • Cook Time: 3:00 ω
  • Ready In: 3:20 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

19/10/14

Κατσίκι τσίλι με μαρμελάδα δαμάσκηνο. Γλυκό και πικάντικο, μα πάνω απ’ όλα ιδιαίτερο και διαφορετικό. Αν βαρεθήκατε το κλασικό κυριακάτικο κατσικάκι, αυτή είναι η συνταγή για εσάς.

katsikichiliplumjam (1) katsikichiliplumjam (3)

Ingredients

  • 700-800gr. κατσίκι, ότι κομμάτι θέλουμε
  • 1/3 της κουταλιάς του γλυκού τσίλι σκόνη ή τσίλι από βάζο
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας μαρμελάδα δαμάσκηνο
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι ξερό ή ρίγανη
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • Χυμός 1 λεμονιού

Method

Step 1

Αλατοπιπερώνουμε το κατσίκι και το ακουμπάμε σε ένα ταψάκι, όχι πολύ μεγάλο, αναλογικά με το μέγεθος του κρέατος μας ώστε να πήξει ωραία η σάλτσα.

Step 2

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το λάδι, το σκόρδο, το τσίλι, το χυμό λεμονιού, τη μαρμελάδα και το θυμάρι και προσθέτουμε 1/3 του φλιτζανιού νερό. Περιχύνουμε με αυτό το κρέας και συμπληρώνουμε 1 φλιτζάνι νερό ακόμα στον πάτο του ταψιού.

Step 3

Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 3 ώρες. Το σερβίρουμε ζεστό με σάλτσα από το ταψί και συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *