Loader

Καρυδόπιτα με σοκολάτα και γλάσο

2013-08-25
  • Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 35λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1φλ.καρύδια τριμμένα

1φλ.φρυγανιά τρίμμα

1/2φλ.ζάχαρη

4αυγά

100γρ.κουβερτούρα τριμμένη

Ξύσμα ενός πορτοκαλιού

2κ.γλ.μπέικιν πάουντερ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1 1/2φλ.ζάχαρη

1 1/2φλ.νερό

Χυμό ½ πορτοκαλιού

1ξυλάκι κανέλας

ΓΛΑΣΟ

400γρ.κουβερτούρα

10κ.σ.γάλα εβαπορέ

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε τη ζάχαρη με τα αυγά στο μίξερ και τα χτυπάμε να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη σοκολάτα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το μπέικιν και τα καρύδια και τα ρίχνουμε όλα στο μίξερ. Χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα 2-3 λεπτά και τα μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35 λεπτά. Μόλις την βγάλουμε από το φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνουμε να βράσουν 15 λεπτά. Περιχύνουμε με αυτό την καρυδόπιτα και την αφήνουμε να το απορροφήσει. Ετοιμάζουμε το γλάσο. Βάζουμε την κουβερτούρα και το γάλα σε αντικολλητικό τηγάνι και τα αφήνουμε να λιώσει η σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε να δέσουν τα υλικά και το στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω στην καρυδόπιτα που έχει απορροφήσει το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει το γλάσο και το κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *